Szigethalmi Szenior Akadémia II. félév

Februárban startolt városunkban a Szenior Akadémia, amely azokat az 50 feletti hölgyeket és urakat várja soraiba, akik aktív, egészséges, tartalmas életet kívánnak élni az ötödik X-en is túl. Az Akadémia előadásai ehhez nyújtanak az elméleti segítség mellett gyakorlati útmutatót is.

Az első félévben Dr. Jászberényi József (a program ötletgazdája) jóvoltából egy lendületes előadás keretében megismerkedhettünk a fizikai, lelki és szellemi állapotunk megőrzésének, trenírozásának fontosságával és lehetőségeivel.

A márciusi téma elsősorban, de nem kizárólagosan a hölgyeknek kedvezett: Magyari Hajnalka szépségápolási tanácsokkal látta el a jelenlévőket, bemutatva azt is, hogy az otthonunkban fellelhető alapanyagok közül hogyan készíthetjük el saját, természetes testápoló kozmetikumainkat. Az illatos, környezet- pénztárcabarát radírokat és kencéket azonnal ki is próbáltuk a helyszínen. Az első félév utolsó témája az egészséges táplálkozás volt. Dr. Lichthammer Adrienntől sok hasznos dolgot hallottunk a megfelelő folyadékbevitelről, a megváltozott ízérzékelésről és a különböző táplálék-kiegészítő vitaminokról és ásványi anyagokról.

Októbertől újabb előadásokra hívjuk Önöket, amelyek egyaránt lesznek érdekesek és hasznosak.

Annak érdekében, hogy minél többen eljuthassanak, a program továbbra is ingyenes.

2019. 10. 03. Dr. Jászberényi József: Időskori pszichológiai és pszichiátriai problémák – a tanulás szemszögéből
2019. 11. 07. Kovács György: Az idősek átverési kísérletei
2019. 12. 05. Ujhelyy Attila: A közösségi média (Facebook, Twitter) az idősek szolgálatában.

Az előadások mindig csütörtökön 17 órától 18 óráig lesznek megtartva a

Városi Szabadidőközpont Zöld termében (Szigethalom, Sport u. 4.).

Érdeklődni az alábbi telefonszámokon vagy e-mail címen lehetséges:

24/889-229; 70/379-6356;  info@vszk.eu

Share your thoughts