#maradjotthon – Kultisok karanténban

Az elmúlt hetekben sokan sokféleképpen megírták már, hogyan alakult át az életük a járvány következtében, és természetesen mindenkinek megvan erről a saját személyes tapasztalata is. Mostanra a legtöbb családban kialakult egy napirend, a közösségi médiában ismerősök és ismeretlenek osztják meg egymással praktikáikat, hogy a kényszerűség szülte helyzetben is komfortosan érezhessük magunkat. Az otthon töltött időhöz rengeteg ötletet találunk az interneten, legyen szó tanulásról, home office-ról, testedzésről, szórakozásról. Néhány kattintással mindenki megtalálja az érdeklődésének vagy hangulatának megfelelő tartalmakat.

A pandémia a kulturális és szabadidős lehetőségeket is átírta, várhatóan ez az ágazat is további komoly nehézségekkel fog szembe nézni, helyi szinten is. Nekünk, szigethalmi kultisoknak új alternatívákat kell kidolgoznunk, hogy a hosszú szünet alatt és főleg után mit tudunk a látogatóknak kínálni.

Jelen helyzetben arra gondoltunk, hogy a saját honlapunkat és Facebook oldalunkat kihasználva, hetente egy-két alkalommal olyan témákkal jelentkezünk, ami valamilyen módon kötődik hozzánk vagy városunkhoz.

Addig is nézzétek meg, hogyan teltek az első „karanténban” töltött napjaink! Mik voltak azok a tevékenységek, amik kikapcsoltak, feltöltöttek minket, vagy egyszerűen csak elterelték a figyelmünket.

Egy, aki kertben kapálgatott.

Egy, aki családdal tapétázott.

Egy, aki szakdolgozatát írta.

Egy, aki szekrényét fúrta-faragta.

Egy, aki olvasásba mélyedt.

Egy, aki vasalóhoz tévedt.

Ez a hat még nem elég,

A hetedik te magad légy!

 

Tartsatok velünk legközelebb is!